Υλικά για 16 τεμάχια
- 500γρ αλεύρι καλαμποκιού, RIVERCOTE
- 700γρ ζεστό νερό
- 1/3 κ.γ. αλάτι, Κυπάρι
- 1 κ.γ baking powder
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vitad’or
Για τη σάλτσα
- 1 μεγάλο μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4ώριμες ντομάτες , κομμένες σε μικρούς κύβους (χωρίς σπόρια)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπέρι jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο - Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- 2κ.σψιλοκομμένο φρέσκοκόλιανδρο
- 1κ.γαλάτι, Κυπάρι
- Φρεσκοτριμμένομαύρο πιπέρι, Kanis
Γαρνιτούρα
- Λευκό τυρί (τύπου φέτα), κομμένο σε μικρά τρίγωνα, Γαλπο
- Φύλλα κόλιανδρο
Μέθοδος παρασκευής για τα gorditas:
- Σε ένα μεγάλομπολ, ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύριμε το νερό, το αλάτικαιτοbaking powder.
- Ακολούθως, πλάστε τη ζύμη σε 16 μικρά κεφτεδάκια και πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες σχηματίζοντας λεπτές πιτούλες.
- Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα λαδωμένο δίσκο (ή στρωμένο με λαδόχαρτο).
- Ετοιμάστε ένα επίπεδο τηγάνι. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίστε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε τα gorditas σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω λίγη σάλτσα. Γαρνίρετε με τυρί και φύλλα κόλιανδρο.
Μέθοδος παρασκευής για την σάλσα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.