Υλικά για 12 μπουρεκάκια

Για τη ζύμη (240γρ):

  • 1 φλιτζ. αλεύρι (160γρ.) χωριάτικο αλεύρι, Χρυσός Μύλος
  • 1/3 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 90ml-95ml ζεστό νερό
  • Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

  • 125γρ. γαρίδες, καθαρισμένες La Caldera
  • 100γρ. νερό
  • 100γρ.μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 50γρ. πουργούρι, Alesto
  • 2 κ.σ.(20γρ.) κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 εκ. κομμάτι ρίζα τζίντζερ, περασμένη από λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από λεπτό τρίφτη
  • 1/3 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο, Kania

Συνοδευτική ρέλις λαχανικών

Υλικά

  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό αγγούρι χωρίς τα σπόρια κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ¼ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 εκ. κομμάτι ρίζα τζίντζερ, περασμένη από λεπτό τρίφτη
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή ½ κ.γ. τσίλι, Kania (προαιρετικά)
  • Χυμό από ένα λάιμ ή ½ λεμόνι
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • Πιπέρι, Kania

Μέθοδος παρασκευής :

  1. Για τη ζύμη: Αναμείξτε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά όσο νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας αρχικά με ένα πιρούνι, ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει.
  2. Δουλέψτε τη λίγο με τα χέρια σας και κάντε τη μια μπάλα.
  3. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
  4. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό και προσθέστε τις γαρίδες. Σκεπάστε και ψήστε μέχρι να ψηθούν.
  5. Αφού ψηθούν, προσθέστε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατέψτε και σκεπάστε με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.

Πως θα φτιάξετε τα μπουρέκια:

  1. Χωρίστε τη ζύμη σε 11 κομματάκια (20γρ. περίπου το ένα). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια μικρού πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε λεπτό δισκάκι με διάμετρο περίπου 13 εκ. (να χωράει στην παλάμη σας).
  1. Προσθέστε 2 κ.σ. (30γρ) γέμιση στο κέντρο τους, αλείψτε με λίγο νερό τις άκρες, και κλείστε τη ζύμη σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Διπλώστε τα μπουρέκια και πάλι, τσιμπώντας τα στις άκρες τους ώστε να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα μπουρέκι επάνω σε αλευρωμένο δίσκο.
  2. Ψήστε για 15 με 17 λεπτά στον ατμό.

Για τη ρέλις: Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα σερβίρετε σε ξεχωριστό μπολ.

X