Υλικά για 4-6 άτομα
Για το αρνί
- 1 συσκευασία (600γρ) μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλο, DELUXE
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
- αλάτι, ΙμαλαΐωνDELUXE
Για τα λαχανικά
- φυτικό λάδι, Vita d’or
- 500γρ πατάτες μικρές (baby), καλά πλυμένες με το φύλλο, κομμένες στη μέση
- 5 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες (πάχος 2 δάκτυλα)
- ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 50γρ βούτυρο λιωμένο, Milbona
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2-3 κ.σ. μουστάρδα (ή όση χρειαστεί), Kania
- 2 κ.σ μέλι (ή όσο χρειαστεί), Γλυκάνθη
- χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. λευκό κρασί, Cimarosa
Για τη σάλτσα κρασιού με δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. βούτυρο Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι Ιμαλαΐων DELUXE
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 2 κ.σ. ολόκληρα ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
- ½ μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
- 250ml ξηρό κόκκινο κρασί
- 500ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο, Kania
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 100γρ ΚΡΥΟ βούτυρο ανάλατο για το τελείωμα
Μέθοδος παρασκευής
Για το κρέας
- Ξεπαγώστε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα κρεμμύδια, λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE και αλάτι.
- Σε ένα ταψί απλώστε λαδόκολλα, τα κρεμμύδια και τοποθετήστε από πάνω το μπούτι αρνιού (τα κρεμμύδια θα λειτουργήσουν σαν σχάρα).
- Ψήστε στους 170°C για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφού ψηθεί, βγάλτε από τον φούρνο το αρνί και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί.
- Σερβίρετε με τα λαχανικά του.
Για τα συνοδευτικά λαχανικά
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε το φυτικό λάδι και αφού κάψει καλά, τοποθετήστε τις πατάτες (το κομμένο μέρος τους μόνο) και αφήστε να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο τηγανάκι, εκτός φωτιάς, λιώστε τον βούτυρο και προσθέστε το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε μέσα τα καρότα και τις μικρές πατάτες.
- Προσθέστε μέσα όλα τα υλικά, ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε σκεπασμένα σε ταψάκι με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για 30 λεπτά.
- Ακολούθως αφαιρέστε τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά.
- Σερβίρετε με το αρνί.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο και αφού λιώσει προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Μαγειρέψτε μέχρι να μαράνει και μετά προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε να ανακατεύετε και ακολούθως προσθέστε τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
- Σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέστε το καρότο. Ανακατέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
- Ακολούθως προσθέστε το κρασί, τον ζωμό και το δεντρολίβανο
- Βράστε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό και να αρχίσει να δένει.
- Περάστε τη σάλτα από κόσκινο σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Αφού την τοποθετήσετε πίσω στο τηγάνι, προσθέστε στο τέλος λίγο λίγο τον κρύο βούτυρο.
- Ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να δέσει και να γυαλίσει.
- Σερβίρετε με το αρνί .
Για το στήσιμο του πιάτου
- Αφού ξεκουραστεί το κρέας, τοποθετήστε το σε μια σανίδα κοπής και κόψτε το σε φέτες.
- Τοποθετήστε το σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Σερβίρετε δίπλα τα λαχανικά και τη σάλτσα κρασιού.
- Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά.