Μπούτι αρνιού με αρωματική σάλτσα κρασιού με μανταρίνι, συνοδευτικά λαχανικά φούρνου και λεμονάτες πατάτες με μουστάρδα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 συσκευασία (600γρ.) μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλο, DELUXE
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 3 στελέχη σέλινο κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων DELUXE

 

Για τη σάλτσα κρασιού με μανταρίνι

  • 3 κ.σ. βούτυρο Milbona
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 στέλεχος σέλινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων DELUXE
  • 500ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
  • 500ml νερό
  • 1 μανταρίνι κομμένο στη μέση
  • 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο για το τελείωμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπαγώστε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα λαχανικά, λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE και αλάτι.
  3. Σε ένα ταψί απλώστε τα λαχανικά και τοποθετήστε από πάνω το μπούτι αρνιού.
  4. Ψήστε στους 170 ο C  για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  5. Αφού ψηθεί, βγάλτε από το φούρνο το αρνί και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί.
  6. Σερβίρετε με τα λαχανικά του.

 

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέστε τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο, σκόρδο) μαζί με αλάτι.
  2. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαράνουν και μετά προσθέστε το κόκκινο κρασί.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το δεντρολίβανο, το νερό, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι και το μανταρίνι.
  4. Βράστε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό.
  5. Περάστε τη σάλτα από κόσκινο σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  6. Αφού την τοποθετήσετε πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε στο τέλος 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο για να γυαλίσει και σερβίρετε.
TOP