Μπράουνις σοκολάτας με τυρί μασκαρπόνε

Υλικά για ένα τετράγωνο ταψί 22 εκατοστών

Μείγμα τυριού:

• 250 γρ. μασκαρπόνε, Lovilio
• 200γρ. κρεμώδες τυρί, GOLDESSA
• 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
• 1 μεγάλο (55γρ.) αυγό
• ½ κ.γ. φρέσκια βανίλια ή ½ φακελάκι βανίλια
• 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake

Μείγμα σοκολάτας:

• 200γρ. σοκολάτα 74% στερεά κακάο, Bellarom
• 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
• 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
• ½ κ.γ. φρέσκια βανίλια ή ½ φακελάκι βανίλια
• 2 μεγάλα (110γρ.) αυγά
• 65γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Belbake
• ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Για το ταψί

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165°C και στρώστε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόχαρτο. Ιδανικά, το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει από το ταψί για να διευκολύνει τη διαδικασία αφαίρεσης από το ταψί.

Για το μείγμα τυριού

2. Ετοιμάστε το μείγμα τυριού: τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
3. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο και ετοιμάστε το μείγμα σοκολάτας.

Για το μείγμα σοκολάτας:

4. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Σε αυτό θα προστεθούν σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος.
5. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν
6. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
7. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζάχαρη μαζί με τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
8. Ακολούθως προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
9. Προσθέστε αλεύρι μαζί με το αλάτι και αναδιπλώστε το στο μπολ μαζί με τη σοκολάτα.
10. Αφού ανακατευτούν καλά, τοποθετήστε στο ταψί τα ¾ του μείγματος της σοκολάτας και απλώστε το παντού. Τοποθετήστε το ¼ από το μείγμα σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ.
11. Τοποθετήστε το μείγμα τυριού πάνω στο μείγμα σοκολάτας και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώστε το παντού.
12. Ρίξτε στην επιφάνεια κουταλιές από το ¼ μείγμα των μπράουνις που έχετε κρατήσει στο μικρό μπολ.
13. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα λεπτό μαχαίρι ανακατέψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις τα δύο μείγματα, ώστε να σχηματιστούν “νερά”.
14. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο να σταθεροποιηθεί.
15. Βγάλτε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο.
16. Ιδανικά αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και κόψτε σε τετράγωνα.

TOP