Μπρουσκέτα ντομάτας με τέσσερις γαρνιτούρες

Υλικά για 12 κομμάτια

 

Για το φρυγανισμένο ψωμί

  • 1 συσκευασία φρυγανισμένα ψωμιά, Χρυσός Μύλος
  • Eλαιόλαδο, για το ράντισμα, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Κανιά

Για τη βάση ντομάτας:

  • 3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, ACENTINO
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις γαρνιτούρες

  • Φύλλα ρόκας, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • Παρμεζάνα, σε λεπτές νιφάδες
  • Τυρί γκοργκοντζόλα, LOVILIO
  • Ζαμπόν ωρίμανσης, ESPANA
  • Ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, BARESSA και ρίγανη Mikado

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βάλτε όλα τα υλικά, που θα χρειαστούμε, για τη βάση ντομάτας σε ένα μπολ και αφήστε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Το μείγμα μπορεί να ετοιμαστεί και μια μέρα πριν και να μπει στο ψυγείο.

 

Για τη συναρμολόγησή της μπρουσκέτας

  1. Τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά επάνω σε ένα δίσκο. Τοποθετήστε ένα φύλο ρόκας για βάση και βάλτε τη ντομάτα με ένα κουτάλι της σούπας.
  2. Γαρνίρετε με τις τέσσερις γαρνιτούρες (Τυρί γκοργκοντζόλα, Ζαμπόν ωρίμανσης, και ελιές πράσινες)
TOP