Μπόμπες από κολοκάσι με σιρόπι κιούλι και λεμόνι

Υλικά για 450γρ μπόμπες (12 μικρές των 35γρ)

  • 135γρ (3/4 φλ.) βρασμένο κολοκάσι (200γρ ακαθάριστο)
  • 100γρ (1 φλ.) σιμιγδάλι
  • 100γρ (1/2 φλ.) ζουμί από το βρασμένο κολοκάσι
  • 75γρ (1/2 φλ.) αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μπλε), Belbake
  • 20γρ (3 κσ) φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 10γρ (1/2 κσ) μέλι, Γλυκάνθη
  • 1/3 κσ (2 γρ) μαγιά, Belbake
  • ½ κγ φρέσκια βανίλια
  • ½ κγ μαστίχα αλεσμένη
  • 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ

 

Υλικά για το σιρόπι

  • 200γρ (1 φλ.) ζάχαρη
  • 225γρ (1 φλ.) νερό
  • αρωματικά επιλογής σας (φλούδες πορτοκάλι ή λεμόνι, κιούλι, κανέλα, γαρύφαλλο κ.λπ.)

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το να κρυώσει.
  2. Βράστε το κολοκάσι και αφού ψηθεί πολτοποιήστε το, ενώ έχετε κρατήσει μισό φλιτζάνι μαζί με το νερό του. Το κολοκάσι, όπως και το ζουμί, θα πρέπει να κρυώσει ελαφρά και να είναι χλιαρό (λόγω μαγιάς).
  3. Σε ένα μίξερ προσθέστε όλα μαζί τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για μια ώρα περίπου για να φουσκώσει ελαφρά.
  5. Ακολούθως μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό οδοντωτό (αστέρι) στόμιο.
  6. Παράλληλα ετοιμάστε μια βαριά κατσαρόλα με το φυτικό λάδι και ζεστάνετέ το στους 200°C.
  7. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το ζεστό λάδι (κοντά στην επιφάνεια) σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης κόβοντας τη ζύμη στο στόμιο του κορνέ με ένα λαδωμένο ψαλίδι (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος).
  8. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, με προσοχή, για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τηγανίστε τις μπόμπες για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και ακολούθως με μια άλλη κουτάλα τοποθετήστε τις στο κρύο σιρόπι μέχρι να μελώσουν καλά.
  10. Αφαιρέστε από το σιρόπι και σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

TOP