Μυδοπίλαφο

Υλικά για 2-4 μερίδες
  • 200γρ. ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης, TERRANEA
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδo, Εὖ
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 500γρ. ζεστό νερό
  • 250γρ. κατεψυγμένα μύδια, Ocean Sea
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Συνοδευτικά

  • Λεμόνι κομμένο σε τέταρτα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Αφήστε τα κατεψυγμένα μύδια να ξεπαγώσουν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ξεπλένετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και αφήστε το σε κόσκινο για να στραγγίσει καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις πιπεριές για ένα λεπτό.
  4. Ακολούθως, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε ξανά για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε το ζεστό νερό, τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  6. Κοχλάστε και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
  8. Αφήστε σκεπασμένο για ακόμη 5 λεπτά.
  9. Τέλος, πριν από το σερβίρισμα προσθέστε μέσα τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
TOP