Υλικά για 6-8 άτομα

Για το ντιπ

  • 1 μέτρια (300γρ.) γλυκοπατάτα
  • 200γρ. παντζάρια
  • 50γρ. ταχίνι, γλυκάνθη
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Για τα τσίπς τορτίγιας από ρεβίθια

  • 300γρ. ρεβίθια (150γρ. αποξηραμένα), Terranea
  • 2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη, Kania
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων, για το πασπάλισμα, Deluxe

 

Για τα λαχανικά

  • Μια κίτρινη πιπερία – η μισή θα χρησιμοποιηθεί σαν μπολ και η άλλη μισή θα κοπεί σε μπαστουνάκια
  • 2 στελέχη σέλινο, καθαρισμένο από τις ίνες, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 μικρό καρότο, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 αγγουράκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 χούφτα κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 χούφτα κόκκινα ντοματίνια

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το ντιπ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
  2. Πλένετε τις πατάτες και τα παντζάρια με τη φλούδα τους.
  3. Βάλτε τις πατάτες και τα παντζάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  5. Αφού ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε για λίγο να κρυώσουν.
  6. Κόψτε τις πατάτες, στη μέση καιχρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρέστε τη ψημένη πατάτα από τη φλούδα. Κόψτε το πάνω και κάτω μέρος από τα παντζάρια και ξεφλουδίστε τα.
  7. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα παντζάρια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  8. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα πουρέ.

 

Για τα τσίπς τορτίγιας από ρεβίθια

  1. Φουσκώστε 150γρ. ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 300γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε μια πάστα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
  4. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά.
  5. Τοποθετήστετη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό λαδόχαρτο και ανοίξτε τη λίγο με ένα κουτάλι να απλώσει. Βάζετε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω και με τον πλάστη το ανοίγετε σε λεπτό κύκλο διαμ. 40 εκατοστών.
  6. Τοποθετήστε το λαδόχαρτο με τη ζύμη, πάνω σε ένα ταψί και αφαιρέστε το λαδόχαρτο.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα εργαλείο πίτσας κόψτε σε στενόμακρες λωρίδες ή σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
  8. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί το ζυμάρι.
  9. Αφήστε την πίτα να κρυώσει και μετά κόψτε την σε κομμάτια.

 

Για τα λαχανικά

  1. Ετοιμάστε και κόψτε όλα τα λαχανικά.
  2. Προαιρετικά για το κουνουπίδι κοχλάστε 2 φλιτζ. βραστό νερό με 1 κ.σ. ξίδι ή λεμόνι. Τοποθετήστε το κουνουπίδι και βράστε για δύο λεπτά. Ακολούθως βάλτε το σε ένα μπολ με πάγο και νερό για να σταματήσετε το βράσιμο. Με αυτό τον τρόπο θα ‘ζωηρέψετε’ το χρώμα του.

 

Για το τελικό πιάτο

  1. Βάλτε το ντιπ σε ένα μπολ που φτιάξατε από μισή κίτρινη πιπεριά και τοποθετείστε το σε ένα πιάτο.

Σερβίρετε με τα τσίπς και τα λαχανικά γύρω γύρω

X