Υλικά για 20 κεφτεδάκια
- 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, Belbake
- 10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 3-4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Rivercote
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D’or
Για το τσάτνεϊ
- κόκκινο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μάνγκο
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ φλιτζ. (100γρ) μαύρη ζάχαρη, Belbake
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- ¼ φλιτζ. (60γρ) σταφίδες ψιλοκομμένες, Alesto
- ¼ φλιτζ. (60γρ) ξίδι, Pason
- 2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη, Kania
- ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μέθοδος παρασκευής
Για τους κεφτέδες
- Πλένετε τις ντομάτες και τις τρίβετε σε ένα μπολ με τη χονδρή πλευρά του τρίφτη. Στο ίδιο μπολ τρίβετε και το κρεμμύδι. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά τα υγρά τους. Για καλύτερο αποτέλεσμα πιέζετε ελαφρά με τα χέρια σας τα υλικά σας.
- Αφού στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ντομάτες και το κρεμμύδι, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Αν το μίγμα μας δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι.
Για το τηγάνισμα
- Σε ένα ξέβαθο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν το λάδι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το μίγμα, σχηματίζοντας κεφτεδάκια.
- Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια 3΄ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τοποθετείτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Για το τσάτνεϊ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε όλα τα υλικά, εκτός το χυμό λεμονιού.
- Αρχικά βράζετε σε ψηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαλακώσουν τα φρούτα για περίπου 20 λεπτά. Ανά διαστήματα πρέπει να ανακατεύετε καλά το μίγμα, για μην κολλήσουν τα φρούτα.
- Αφού το μίγμα πήξει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του, προσθέστε το χυμό λεμόνι.