Ομελέτα στον φούρνο με μανιτάρι, σπανάκι και τυρί

10

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτρια αυγά | νώμα
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | ΕΥ
  • Αλάτι | νώμα
  • Πιπέρι | Kania
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη | νώμα
  • 4 μικρά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 χούφτα (50 γρ.) σπανάκι, φύλλα
  • 60 γρ. τυρί έμενταλ | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκ.

(που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο, το οποίο κόψαμε κι αυτό σε στρογγυλό σχήμα.

  1. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Αφού χτυπηθούν καλά τα αυγά, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
  4. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4-6 κομμάτια.
X