Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 συσκευασία ακατέργαστο τυρί Brie γεμιστό με ντομάτα και βασιλικό
  • Εργαλεία κοπής τυριού ERNESTO

 

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία (200γρ) ανάμεικτη πράσινη σαλάτα Η κουζίνα μου
  • Μοίρες από ένα πορτοκάλι

 

Για το ντρέσινγκ βάλσαμο και μέλι

  • 2 κ.σ ξύδι βάλσαμο με μήλο, Deluxe
  • 1 κ.γ μουστάρδα, Winarom
  • ½ κ.γ μέλι, Marlen
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι, Kania
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο,ΑΡΧΑΙΚΑ

 

Για τις φρυγανιές

  • Ψωμί (πολύσπορο, λευκό, ολικής) κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe

Μέθοδος παρασκευής

Για τις φρυγανιές

  1. Σε ένα ταψί στρώστε λαδόχαρτο. Προσθέστε επάνω το ψωμί κομμένο σε φέτες, ραντίστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με τα μπαχαρικά.
  2. Ψήστε στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά). Μετά τις γυρνάτε ανάποδα για να πάρουν χρώμα και από την κάτω πλευρά (ξαναψήστε περίπου 5 λεπτά).

 

Για τη σαλάτα

  1. Καθαρίστε τη φλούδα από το πορτοκάλι και με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε τις μοίρες βάζοντας τις σε μια λεκάνη. Φυλάξετε τις μοίρες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε τη σάλτσα.
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το ξύδι με ​​τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
  3. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια δεμένη σάλτσα. Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.

 

Συναρμολόγηση πιάτου

  1. Σε μια ξύλινη σανίδα κοπής, την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά, προσθέστε επάνω το τυρί Brie.
  2. Προσθέστε δίπλα τη συνοδευτική σαλάτα με τις μοίρες πορτοκάλι και τις φρυγανιές.
  3. Σερβίρετε μαζί με τα ειδικά εργαλεία κοπής τυριού ERNESTO.
X