Ορτύκια τυλιχτά με μπέικον, συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με μαυροκέρασο, πατάτες με μπρόκολο ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία ορτύκια (4 τεμάχια) DELUXE
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 1 δάφνη
  • Φλούδα μανταρίνι
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 στέλεχος σέλινο κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι, Kania
  • 4 φέτες μπέικον, Αγροικία

 

Για τη σάλτσα

  • Ψημένα λαχανικά και ζουμί από τα ορτύκια φούρνου
  • 1 κ.σ. μπράντυ
  • 3 κ.σ. γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο
  • Aλάτι, Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπαγώστε τα ορτύκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ακολούθως πλύνετε τα ορτύκια μέσα και έξω και στραγγίστε τα.
  3. Γεμίστε τα ορτύκια με τα αρωματικά (θυμάρι ή δεντρολίβανο), δάφνη και φλούδα μανταρίνι.
  4. Λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE, αλάτι και πιπέρι.
  5. Τυλίξτε το κάθε ορτύκι με μια φέτα μπέικον και κλείστε το με μια οδοντογλυφίδα στο μέρος της κοιλιάς.
  6. Παράλληλα σε ένα μπολ λαδώστε και αρτύστε με τα ίδια μπαχαρικά τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι).
  7. Σε ένα ταψί απλώστε τα λαχανικά και τοποθετήστε από πάνω τα ορτύκια.
  8. Ψήστε στους 180°C για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  9. Αφού ψηθούν, βγάλτε από το φούρνο τα ορτύκια και αφήστε τα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν, ενώ φτιάχνετε την σάλτσα.

 

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέστε 1 κ.σ. μπράντυ. Ανάψτε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σβήστε με 3 κ.σ. γλυκό κρασί.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κ.σ. αλεύρι το οποίο είναι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
  3. Παίρνετε τα λαχανικά και το ζουμί από τα ψημένα ορτύκια και τα βάζετε μέσα στο τηγάνι. Αφήστε να κοχλάσουν καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Αλατοπιπερώστε.
  5. Αφού κοχλάσουν για 5-7 λεπτά προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.
  6. Περάστε τη σάλτα από κόσκινο και σερβίρετε.
TOP