Υλικά για ένα κέικ 24 εκατοστών
Για την κρούστα/ βάση
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο, Belbake
- 1 ½ φλιτζάνι (200γρ) αμύγδαλα, Alesto
- 1 φλιτζάνι (175γρ) φοινίκια χωρίς κουκούτσι, Alesto
- 1 φλιτζάνι (100γρ) τριμμένη καρύδα, Belbake
- ¼ φλιτζάνι (60ml) φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 1 συσκευασία (454γρ) φυστικοβούτυρο, MCENNEDY
- 6 (300γρ) μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
- 1 φρέσκια βανίλια, καθαρισμένη, Belbake
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake
Για το γαρνίρισμα
- 100γρ. λιωμένη κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré
Μέθοδος παρασκευής:
Για την κρούστα/ βάση
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε όλα τα υλικά της κρούστας.
- Σε μια αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής 24 εκ. τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
- Αδειάστε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Ακολούθως, πιέστε ελαφρά με το κουτάλι και στρώστε μια βάση. Παγώστε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
- Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο. Αδειάστε το φυστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώστε καλά το μίγμα.
- Παγώστε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου μια ώρα.
- Κρατήστε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
- Είκοσι λεπτά πριν το σερβίρισμα, αναποδογυρίστε το και αφαιρέστε το λαδόχαρτο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου αναποδογυρίστε το ξανά (η κρούστα να είναι προς τα κάτω).
- Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Γαρνίρετε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και κόψτε σε μερίδες.