Πίτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο και κρούστα σοκολάτας

Υλικά για ένα κέικ 24 εκατοστών

 

Για την κρούστα/ βάση

  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο, Belbake
  • 1 ½ φλιτζάνι (200γρ) αμύγδαλα, Alesto
  • 1 φλιτζάνι (175γρ) φοινίκια χωρίς κουκούτσι, Alesto
  • 1 φλιτζάνι (100γρ) τριμμένη καρύδα, Belbake
  • ¼ φλιτζάνι (60ml) φρέσκο χυμό πορτοκάλι

 

Για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία (454γρ) φυστικοβούτυρο, MCENNEDY
  • 6 (300γρ) μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 1 φρέσκια βανίλια, καθαρισμένη, Belbake
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Για το γαρνίρισμα

  • 100γρ. λιωμένη κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για την κρούστα/ βάση

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε όλα τα υλικά της κρούστας.
  2. Σε μια αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής 24 εκ. τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  3. Αδειάστε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Ακολούθως, πιέστε ελαφρά με το κουτάλι και στρώστε μια βάση. Παγώστε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  2. Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο. Αδειάστε το φυστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώστε καλά το μίγμα.
  3. Παγώστε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου μια ώρα.
  4. Κρατήστε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
  5. Είκοσι λεπτά πριν το σερβίρισμα, αναποδογυρίστε το και αφαιρέστε το λαδόχαρτο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου αναποδογυρίστε το ξανά (η κρούστα να είναι προς τα κάτω).
  6. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  7. Γαρνίρετε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και κόψτε σε μερίδες.

 

TOP