Για τις πατάτες
- 5 μέτριες πατάτες (1 κιλό), καθαρισμένες
- ½ κ.σ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2 κ.σ (50γρ) βούτυρο ανάλατο
- ¼ φλιτζ. (60ml) γάλα
- 2 κρόκους αυγού
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, Kania
- επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται
Για τον κιμά
- 500γρ. άπαχο βοδινό κιμά, Του Χασάπη
- 2 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μέτρια (60γρ) μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ντοματόπαστα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. γλυκό κόκκινο κρασί (Κουμανταρία, Μαυροδάφνη)
- ½ φλιτζ. (100ml) ζεστό ζωμό
- 1 κ.γ ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
- 1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- ½ κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Παρασκευής
Για τις πατάτες:
- Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
- Βράστε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις ψηθούν, σουρώστε και τοποθετήστε τις πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε σε μεγάλη φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να αφαιρέσετε κι άλλη υγρασία από τις πατάτες.
- Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε μέσα το βούτυρο και το γάλα και κάντε τις πουρέ.
- Τελευταία προσθέστε τους κρόκους, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και αφήστε την κατσαρόλα κατά μέρος.
Για τον κιμά:
- Σε ένα μπολ προσθέστε τον κιμά, νερό, αλάτι και μαγειρική σόδα.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαλακώσει ο κιμάς για 20 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Όταν ετοιμαστούν τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε σε 1 κ.γ. βούτυρο το κρεμμύδι, το μανιτάρι και αλάτι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε μέσα την ντοματόπαστα και το σκόρδο για ακόμη ένα λεπτό.
- Ακολούθως προσθέστε το κρασί και το ζεστό ζωμό και ανακατέψτε καλά.
- Τελευταία προσθέστε τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, καρότο και κιμά.
- Σιγομαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Διαλύστε το καλαμποκάλευρο μαζί με το νερό και προσθέστε το μέσα στο μείγμα του κιμά. Ψήστε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
- Πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω απλώστε τον πουρέ πατάτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια σακούλα τροφίμων ή ζαχαροπλαστικής.
- Ψήστε στο γκρίλ στους 200°C μέχρι να ροδίσει η πατάτα.
- Αφήστε να κρυώσει η πίτα για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.