Πίτσα με αυγό, μπέικον, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, και μοτσαρέλα

Βασική ζύμη πίτσας (24ωρης ζύμωσης)

Η συνταγή περιέχει λίγη μαγιά έτσι είναι έτοιμη μετά από 8-24 ώρες στο ψυγείο ή τέσσερις ώρες εκτός ψυγείου. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Υλικά για 2 πίτσες των 28 εκατοστών

  • 150γρ. αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.γ. (8γρ) αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 200γρ. χλιαρό νερό
  • 2 γρ. (3/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά, Belbake
  • 4 γρ. (1 κ.γ.) ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ

Για το άνοιγμα της ζύμης

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake

Για το ψήσιμο

  • 1 κ.σ. λεπτό σιμιγδάλι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα δύο είδη αλευριού μαζί με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το χλιαρό νερό μαζί με τη ξηρή μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέστε το υγρό μείγμα με τα δύο είδη αλευριού. Στην αρχή ανακατέψτε με το πιρούνι και μετά ζυμώστε με τα χέρια.
  3. Ζυμώστε για 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να κολλά ελαφρά στα χέρια. Αφήστε την στο ίδιο μπολ να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μπολ, δουλέψτε την ξανά για τρία λεπτά, χωρίστε τη σε δύο ίσα μέρη και φτιάξτε μπαλάκια.
  5. Τοποθετήστε τα μπαλάκια σε καλά αλευρωμένο επίπεδο πιάτο και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 8-24 ώρες στο ψυγείο ή τέσσερις ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τοποθετήσατε τη ζύμη στο ψυγείο, βγάλτε την σε θερμοκρασία δωματίου 30 με 45 λεπτά πριν αρχίσετε να τη δουλεύετε.
  6. Ενώ ξεπαγώνει ή φουσκώνει η ζύμη ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά για την πίτσα που προτιμάτε (ακολουθούν συνταγές).
  7. Πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας σας. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάποδα (η αλευρωμένη επιφάνεια να είναι προς τα πάνω). Αφαιρέστε το περιττό αλεύρι με τα δάκτυλά σας και μετά αναποδογυρίστε ξανά τη ζύμη σας.
  8. Αλευρώστε τα χέρια σας και με τα δάκτυλα σας πιέστε την πίτσα ελαφρά γύρω γύρω αφήνοντας ένα δάκτυλο απόσταση σχηματίζοντας έτσι τη κρούστα (έτσι ώστε για να γίνει χοντρό προς τα έξω).
  9. Τοποθετήστε τη ζύμη επάνω στην παλάμη σας και με κινήσεις εναλλάξ ανοίξτε τη ζύμη τοποθετώντας μια στην μια και μια στην άλλη παλάμη. Η ζύμη θα αρχίσει να ανοίγει μιας και είναι πολύ ελαστική και η βαρύτητα θα την σπρώχνει προς τα κάτω.
  10. Τοποθετήστε ξανά τη ζύμη σε πάγκο εργασίας και βάλτε τη μια παλάμη στο κέντρο της ζύμης. Γυρνάτε την πίτσα προς μια κατεύθυνση (αυτή που σας βολεύει) ενώ παράλληλα με το μικρό δάκτυλο της άλλης παλάμης τεντώστε τις άκρες έτσι ώστε για να γίνει χοντρό προς τα έξω.
  11. Όταν έχετε μια στρογγυλή πίτσα διαμέτρου 28 εκατοστών τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη.
  12. Τέλος προετοιμάστε/ ψήστε την πίτσα ανάλογα με τις συνταγές που ακολουθούν.

 

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα ντομάτας

Εάν σας μείνει σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες συνταγές όπως
ζυμαρικά, λαζάνια και σε κιμάδες ή ως συνοδευτική με ορεκτικά

  • 400γρ. (1 συσκευασία) ντομάτας με βασιλικό,Combino
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, Belbake
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα υλικά και απλά ανακατέψτε.

 

Υλικά για μια πίτσα

  • 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 28 εκατοστών (βλέπε βασική συνταγή πίτσας)
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (βλέπε βασική συνταγή για σάλτσα ντομάτας)
  • 1 συσκευασία (125γρ.) τριμμένο τυρί  φρέσκιας μοτσαρέλας, Milbona
  • 3 λωρίδες (60γρ) ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον, Αγροικία
  • 2 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 ροδέλες πράσινης πιπεριάς ανακατεμένες με ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 φρέσκο αυγό ελευθέρας βοσκής, σπασμένο σε ένα μικρό μπολ

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο για 10 λεπτά πριν αρχίσετε να ανοίγετε τη ζύμη στους 220 βαθμούς κελσίου μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί. Εάν δεν έχετε επίπεδο ταψί γυρνάτε ένα βαθύ ταψί ανάποδα για να φοράει καλύτερα την πίτσα σας.
  2. Ετοιμάστε τα υλικά για την πίτσα: Τρίψτε τη φρέσκια μοτσαρέλα σε χοντρό τρίφτη και κόψτε το καπνιστό μπέικον. Ακολούθως κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες. Τοποθετήστε τα μανιτάρια και την πιπεριά σε ένα μπολ, περιχύνοντάς τα με ½  κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη, σάλτσα ντομάτας και τα υλικά, βγάλτε το ζεστό επίπεδο ταψί προσεκτικά από το φούρνο και τοποθετήστε το επάνω σε πυρίμαχο πάγκο εργασίας. Πασπαλίστε με λεπτό σιμιγδάλι και προσεκτικά βάλτε τη ζύμη πίτσας επάνω.
  4. Με γρήγορες κινήσεις τοποθετήστε 3 κουταλιές της σούπας ντομάτας επάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι αφήνοντας δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω γύρω.
  5. Τοποθετήστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα. Ακολούθως τοποθετήστε το καπνιστό μπέικον , τα μανιτάρια και την πιπεριά.
  6. Τέλος τοποθετήστε στη μέση της πίτσας ένα ωμό αυγό το οποίο θα σπάσετε πρώτα σε ένα μικρό μπολάκι.
  7. Ψήστε 10-12 λεπτά στον αέρα και 15-16 λεπτά στις αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ροδοκόκκινη ζύμη και λιωμένο τυρί.

 

TOP