Παέγια με γαρίδες και λουκάνικο

Υλικά για 4 άτομα
Για την παέγια

  • 4κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ΑΓΡΟΙΚΙΑ κομμένα σεφέτες
  • 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σεκυβάκια
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  • 200γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών, Terranea
  • ½ συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη, Freshona
  • 1 συσκευασία (1 γρ.) σαφράν, Deluxe
  • 500ml ζεστό ζωμό λαχανικών, Kania
  • 1 συσκευασία (450γρ.) γαρίδες καθαρισμένες με ουρά, Ocean Sea
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το ζωμό: Σε 500ml νερό προσθέστε ένα κύβο ζωμό λαχανικών και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε το λουκάνικο σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίστε να σοτάρετε.
  5. Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε τη ντομάτα, το ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώσετε τη φωτιά.
  7. Μαγειρέψτε τορύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
  8. Λίγο πριναπορροφήσει τα υγρά του προσθέστε επάνω στο ρύζι τις γαρίδες, τα λουκάνικα και  πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
  9. Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.
TOP