Παέγια με θαλασσινά

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζεστό ζωμό λαχανικών, Kania
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, Kania
  • 125 γρ. ρύζι Καρολίνα, TERRANEA
  • 50 γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη), Freshona
  • 400 γρ. θαλασσινά της επιλογής σας (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο), Ocean Sea
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, για τη γαρνιτούρα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τον ζωμό με το σαφράν:
  2. Σε 400ml νερό, προσθέστε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  3. Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να σοτάρετε.
  5. Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
  6. Ακολούθως, βάλτε το κρασί με προσοχή και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Προσθέστε την πιπεριά, τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώσετε τη φωτιά.
  8. Μαγειρέψτε το ρύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
  9. Λίγο πριν να απορροφήσει τα υγρά, προσθέστε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
  10. Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  11. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  12. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά, ντοματίνια, και σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.
X