Υλικά για 16 κομμάτια

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, Fin Carré
  • 2 ώριμα αβοκάντο (500γρ. με το κουκούτσι)
  • 2 μεγάλη ώριμες μπανάνες (200γρ με το φύλλο)
  • 75γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, Belbake
  • 50γρ. μέλι, γλυκάνθη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  3. Καθαρίστε τα αβοκάντο και τις μπανάνες.
  4. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αρχίστε με τη λιωμένη σοκολάτα αβοκάντο, τις μπανάνες, το αλεύρι, το μέλι, τα αυγά, το αλάτι και τελευταία βάλτε τη μαγειρική σόδα.
  5. Στρώστε με λαδόχαρτο ένα στρογγυλό ταψί 22cm ή ένα τετράγωνο 20 επί 20 cm.
  6. Γεμίστε με το μείγμα και ψήστε για 20 λεπτά. Εάν το θέλετε πιο ψημένο μπορείτε να το αφήσετε μέχρι και 25 λεπτά.
  7. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψετε σε 16 brownies.
  8. Τοποθετήστε σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες ή για περισσότερες μέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
X