Υλικά για 12 μικρά κέικ

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο βάρους 700γρ (με πυρήνα και φλούδα)
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή 100γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 3-4 κ.σ. μέλι Γλυκάνθη
  • 2 πρέζες αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ

Για τα cupcakes

  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • Πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 φρέσκια βανίλια, DELUXE
  • ¾ φλιτζ. πουρέ από φρέσκο παντζάρι (περίπου 120γρ.)
  • ⅓ φλιτζ. λάδι φυτικό, Vita Dor
  • 1 φλιτζ. γάλα (ή άλλες εναλλακτικές γάλακτος όπως σόγια), Milbona

 

Μέθοδος παρασκευής

 Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  1. Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα τους.
  2. Αφαιρέστε την σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε την σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή όλα τα υλικά της συνταγής ή απλά λιώστε τα αβοκάντο με πιρούνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  5. Τοποθετήστε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και βάλτε την στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να ετοιμαστούν τα cupcakes.

Για τα cupcakes

  1. Ψήστε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι.
  3. Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
  4. Λαδώστε 12 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και μοιράστε το μείγμα γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
  5. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175ο C για 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  6. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν πριν να τα στολίσετε. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε και στολίστε με το μους σοκολάτας.
X