Υλικά

Για την κρούστα/ βάση 

  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο, Belbake
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, Alesto
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, Belbake
  • 1 φλιτζάνι φοινίκια χωρίς κουκούτσι, Alesto

 

Για την γέμιση

  • 1 συσκευασία (454γρ) φιστικοβούτυρο, MCENNEDY
  • 6 (300g) μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 φρέσκες βανίλιες, καθαρισμένες, Belbake
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για την κρούστα/ βάση

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε όλα τα υλικά της κρούστας.
  2. Σε μια φόρμα 20 εκ. τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  3. Αδειάστε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Ακολούθως πιέστε ελαφρά με το κουτάλι και στρώστε μια βάση. Παγώστε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  2. Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο. Αδειάστε το φιστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώστε καλά το μίγμα.
  3. Γαρνίρετε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
  4. Παγώστε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου ½ ώρα.
  5. Κρατήστε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Βγάλτε το γλυκό από την κατάψυξη, 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, για να ξεπαγώσει ελαφρά.

 

X