Υλικά
Για την κρούστα/ βάση
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο, Belbake
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, Alesto
- 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, Belbake
- 1 φλιτζάνι φοινίκια χωρίς κουκούτσι, Alesto
Για την γέμιση
- 1 συσκευασία (454γρ) φιστικοβούτυρο, MCENNEDY
- 6 (300g) μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
- 2 φρέσκες βανίλιες, καθαρισμένες, Belbake
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake
Για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré
Μέθοδος παρασκευής:
Για την κρούστα/ βάση
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε όλα τα υλικά της κρούστας.
- Σε μια φόρμα 20 εκ. τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
- Αδειάστε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Ακολούθως πιέστε ελαφρά με το κουτάλι και στρώστε μια βάση. Παγώστε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
- Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο. Αδειάστε το φιστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώστε καλά το μίγμα.
- Γαρνίρετε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
- Παγώστε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου ½ ώρα.
- Κρατήστε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Βγάλτε το γλυκό από την κατάψυξη, 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, για να ξεπαγώσει ελαφρά.