Πασχαλινή κιμαδόπιτα με ώριμο τυρί Cheddar και ανάμεικτα μανιτάρια Deluxe

Για το φύλλο ζύμης:

  • 180γρ. αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
  • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. (15ml) ζιβανία, παγωμένη

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο
  • 600γρ. κιμά κοτόπουλο, Tου Χασάπη
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Nostia
  • 2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • ½ κγ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 250 γρ. ώριμο τυρί cheddar, τριμμένο Deluxe
  • 150γρ. στραγγισμένα μανιτάρια, Deluxe
  • 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 1αυγό

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μίξερ προσθέσετε αλεύρι, μαζί με το βούτυρο, το αλάτι και το μέλι.
  2. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
  3. Προσθέστε τη ζιβανία και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Βγάλτε την από το μίξερ και κάντε την μπάλα. Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

 

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα επεξεργαστή προσθέστε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, το καρότο και αλέστε τα καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά μαζί με αλάτι μέχρι να σοτάρουν ελαφρά.
  3. Έπειτα προσθέστε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τον πολτό ντομάτας, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  5. Τέλος, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί, τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.

 

Για την ετοιμασία/ ψήσιμο:

  1. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη πάρτε τα ¾ της και ανοίξτε την 30 εκατοστά βάζοντας τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Με το υπόλοιπο ¼ από τη ζύμη θα φτιάξετε τη διακόσμηση.
  2. Στρώστε με λαδόχαρτο μια τάρτα διαμέτρου 27 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  3. Τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη μέσα στην τάρτα και τοποθετήστε ξανά τη τάρτα μέσα στη κατάψυξη για μισή ώρα. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε τον κλασσικό τρόπο ψησίματος της τάρτας με λαδόχαρτο και φασόλια.
  4. Βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και ψήστε για 14 λεπτά στους 200°C (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά).
  5. Γεμίστε με το μείγμα του κιμά και στολίστε με τη ζύμη που σας έχει μείνει. Με το πινέλο αλείψτε το αυγό πάνω από τη διακόσμηση.
  6. Ψήστε ξανά στους 200°C για 15’.

 

Συνοδευτική σαλάτα με αυγά ορτυκιού και αρωματικό ντρέσινγκ από ξίδι ροδιού, Deluxe

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία ανάμεικτα λαχανικά, Η Κουζίνα μου
  • 120γρ. ξιδάτα αυγά ορτυκιού
  • 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτεςΓια το ντρέσινγκ
  • 2 κ.σ.ξίδι ροδιού, Deluxe
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
  • Πιπέρι, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 6 κ.σ.ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

Μέθοδος παρασκευής
Για το ντρέσινγκ:

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι και τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
  2. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  4. Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.

Για τη σαλάτα:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ μαζί με την σάλτσα και ανακατέψτε καλά.

TOP