Υλικά για 4 άτομα
Για τις πατάτες:
- 600γρ μικρές πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
- 3-4 κσ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 4-5 κσ λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
- 2 κσ αποξηραμένο κόλιανδο, χονδροσπασμένο
- 2 κγ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, Kania
Για το σερβίρισμα:
- φέτες λεμονιού
- φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
Για τις πατάτες:
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 210°C. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε τις με νερό. Προσθέστε το αλάτι.
- Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
- Στραγγίστε τις πατάτες και στη συνέχεια τοποθετήστε τις επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας ή έναν μπάτη, πιέστε ελαφρά τις πατάτες μέχρι να τσακίσουν ελαφρά. Μην τις μετακινήσετε γιατί θα χαλάσει το σχήμα τους.
- Περιχύνετε με ελαιόλαδο και λευκό κρασί, πασπαλίζετε με τους σπόρους κόλιανδρου και πιπέρι. Εάν θέλετε, προσθέστε αλάτι.
- Ψήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείτε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε με φέτες λεμόνι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.