Υλικά για 4 άτομα

Για τις πατάτες:

  • 600γρ μικρές πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
  • 3-4 κσ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 4-5 κσ λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
  • 2 κσ αποξηραμένο κόλιανδο, χονδροσπασμένο
  • 2 κγ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, Kania

Για το σερβίρισμα:

  • φέτες λεμονιού
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τις πατάτες:

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 210°C. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε τις με νερό. Προσθέστε το αλάτι.
  2. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  3. Στραγγίστε τις πατάτες και στη συνέχεια τοποθετήστε τις επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας ή έναν μπάτη, πιέστε ελαφρά τις πατάτες μέχρι να τσακίσουν ελαφρά. Μην τις μετακινήσετε γιατί θα χαλάσει το σχήμα τους.
  5. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και λευκό κρασί, πασπαλίζετε με τους σπόρους κόλιανδρου και πιπέρι. Εάν θέλετε, προσθέστε αλάτι.
  6. Ψήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 40 λεπτά.
  7. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείτε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  8. Σερβίρετε με φέτες λεμόνι και ψιλοκομμένο φρέσκο ​κόλιανδρο.
X