Υλικά για 16 μπισκότα των 55γρ.

  • 400γρ. αλεύρι για κάθε χρήση, Rivercote
  • 200γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 200γρ. βούτυρο, λιωμένο ή αρκετά μαλακό, Milbona
  • 2 αυγά
  • 1 σακουλάκι (250γρ) σοκολατένιες καραμέλες, «Big Hit”, για διακόσμηση

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τις καραμέλες.
  2. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά και ακολούθως τη δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και πλάστε το κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο στρογγυλό μπισκότο.
  4. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 0,5 εκατοστών μεταξύ τους. Τοποθετήστε 3-4 καραμέλες στα μπισκότα, πατώντας τις ελαφρά.
  5. Ψήστε για 20 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς κελσίου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 10’-15’ λεπτά προτού να τα σερβίρετε.
  7. Τα μπισκότα αφού κρυώσουν εντελώς, φυλάγονται σε αεροστεγή δοχεία.
X