Υλικά για 16 μπισκότα των 55γρ.
- 400γρ. αλεύρι για κάθε χρήση, Rivercote
- 200γρ. ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 200γρ. βούτυρο, λιωμένο ή αρκετά μαλακό, Milbona
- 2 αυγά
- 1 σακουλάκι (250γρ) σοκολατένιες καραμέλες, «Big Hit”, για διακόσμηση
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τις καραμέλες.
- Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά και ακολούθως τη δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και πλάστε το κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο στρογγυλό μπισκότο.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 0,5 εκατοστών μεταξύ τους. Τοποθετήστε 3-4 καραμέλες στα μπισκότα, πατώντας τις ελαφρά.
- Ψήστε για 20 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς κελσίου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 10’-15’ λεπτά προτού να τα σερβίρετε.
- Τα μπισκότα αφού κρυώσουν εντελώς, φυλάγονται σε αεροστεγή δοχεία.