Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 2κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ ποτήρι (50γρ) φιδέ, Combino
  • 1 συσκευασίακουκουνάρι (πινόλια), Alesto
  • 3κ.σ. κουμανταρία
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 μεγάλα σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 4 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια (400γρ.)πουργούρι, Terranea
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
  • 1κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Ακολούθως, τσιγαρίστε τον φιδέ και το κουκουνάρι.
  3. Μόλις ο φιδές πάρει χρώμα προσθέστε την κουμανταρία και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το ζεστό νερό και κοχλάστε.
  6. Βάζετε στο τέλος το πλιγούρι, τις ελιές, το βασιλικό, το πιπέρι (και αλάτι εάν χρειάζεται) και ανακατεύεται μια φορά μόνο.
  7. Αφού κοχλάσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε με μια στεγνή πετσέτα. Αφήστε σκεπασμένο το πιλάφι για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
X