Υλικά για 8 άτομα:
Για τις φακές
- 600γρ. φακές ψιλές, Terranea
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- Φλούδα από μισό λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 10 ραπανάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 4 παντζάρια ψημένα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 χούφτες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 6κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια ρόκας, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
Για τη σάλτσα
- 8κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 4κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, Acentino
- 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
- 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- Πιπέρι, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται, μαζί με τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού
- Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού.
- Βάζουμε τις φακές σε σαλατιέρα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στις φακές στη σαλατιέρα.
Για τη σαλάτα
- Τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.