Υλικά για 8 άτομα:


Για τις φακές

  • 600γρ. φακές ψιλές, Terranea
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • Φλούδα από μισό λεμόνι

 

Για τη σαλάτα

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 10 ραπανάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 4 παντζάρια ψημένα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 χούφτες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 6κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια ρόκας, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Για τη σάλτσα

  • 8κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 4κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, Acentino
  • 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
  • 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τις φακές

  • Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται, μαζί με τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού
  • Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού.
  • Βάζουμε τις φακές σε σαλατιέρα.

 

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στις φακές στη σαλατιέρα.

 

Για τη σαλάτα

  • Τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
X