Σαλάτα με φακές, λαχανικά και αρωματικό ντρέσινγκ από πορτοκάλι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις φακές

  • 250γρ φακές ψιλές, Terranea, μουσκεμένες σε 1 λίτρο ζεστό νερό για λίγες ώρες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Φλούδα από ¼ πορτοκάλι

Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζ. (200γρ) κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
  • 2 μικρά παντζάρια ψημένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • ½ χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

Για το ντρέσινγκ

  • 1κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λευκό ή μηλόξιδο, Deluxe
  • 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • πιπέρι, Kania
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 6κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

 

Για το γαρνίρισμα

  • 4 αυγά, βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • ½ χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ συσκευασία ρόκα, Η Κουζίνα μου

Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές

  1. Ξεπλύνετε τις φακές και βράστε με τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα πορτοκάλι για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
  2. Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, στραγγίστε και πετάξτε τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα.
  3. Ξεπλύνετε μέχρι να κρυώσουν καλά. Βάλτε τις φακές σε μια σαλατιέρα

Για τη σαλάτα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Ραντίστε το κουνουπίδι με λάδι και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να πάρει χρώμα.
  3. Παράλληλα βράστε τα αυγά για 10 λεπτά, κρυώστε τα και κόψτε τα στα δύο.
  4. Τοποθετήστε το κουνουπίδι στη σαλατιέρα μαζί με τις φακές. Αφήστε το αυγό στην άκρη, για τη γαρνιτούρα.
  5. Προσθέστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και το κουνουπίδι και ετοιμάστε το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ:

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με ​​το πορτοκάλι και τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
  2. Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  4. Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.

 

Για το τελείωμα του πιάτου και τη γαρνιτούρα

  1. Τοποθετήστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, γαρνίρετε από πάνω με τα αυγά, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη ρόκα.

 

TOP