Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις φακές
- 250γρ φακές ψιλές, Terranea, μουσκεμένες σε 1 λίτρο ζεστό νερό για λίγες ώρες
- 1 δαφνόφυλλο
- Φλούδα από ¼ πορτοκάλι
Για τη σαλάτα
- 1 φλιτζ. (200γρ) κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
- 2 μικρά παντζάρια ψημένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- ½ χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- πιπέρι, Kania
Για το ντρέσινγκ
- 1κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λευκό ή μηλόξιδο, Deluxe
- 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
- ½ κ.γ. κύμινο
- πιπέρι, Kania
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 6κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Για το γαρνίρισμα
- 4 αυγά, βρασμένα και κομμένα στη μέση
- ½ χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ συσκευασία ρόκα, Η Κουζίνα μου
Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές
- Ξεπλύνετε τις φακές και βράστε με τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα πορτοκάλι για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
- Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, στραγγίστε και πετάξτε τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα.
- Ξεπλύνετε μέχρι να κρυώσουν καλά. Βάλτε τις φακές σε μια σαλατιέρα
Για τη σαλάτα:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Ραντίστε το κουνουπίδι με λάδι και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να πάρει χρώμα.
- Παράλληλα βράστε τα αυγά για 10 λεπτά, κρυώστε τα και κόψτε τα στα δύο.
- Τοποθετήστε το κουνουπίδι στη σαλατιέρα μαζί με τις φακές. Αφήστε το αυγό στην άκρη, για τη γαρνιτούρα.
- Προσθέστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και το κουνουπίδι και ετοιμάστε το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ:
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με το πορτοκάλι και τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
- Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
- Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.
Για το τελείωμα του πιάτου και τη γαρνιτούρα
- Τοποθετήστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, γαρνίρετε από πάνω με τα αυγά, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη ρόκα.