Σοκολατένια μάφινς χωρίς ζάχαρη με σάλτσα μούρων και κονιάκ

Υλικά για 10-12 μικρά cupcakes ή 30-34 μίνι cupcakes

Για τα μάφινς

  • ¾ φλιτζ. (100γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • ¼ φλιτζ. (35 γρ.) κακάο, Belbake
  • ¼ κ.σ (2 γρ.) μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.σ (2 γρ.) baking powder
  • ¼ κ.γ. (2 γρ.) αλάτι, Κυπάρι
  • 1 μεσαίο (50 γρ.) αυγό
  • 1 μέτριο μήλο (150 γρ.), τριμμένο
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη
  • ¾ φλιτζ. (150γρ.) βουτυρόγαλα (150 γρ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού)
  • 1 κ.σ (20 γρ.) φυστικοβούτυρο, MCENNEDY
  • Θα χρειαστείτε επίσης φόρμες για ατομικά κέικς και χάρτινες θήκες για κάθε μάφιν.

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τα cupcakes

  1. Τοποθετείστε 10-12 χάρτινες θήκες (ή 30 για τα μίνι) στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο.
  3. Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα στέρεα υλικά με ένα σύρμα (ζάχαρη, μαγειρική σόδα, baking powder και αλάτι).
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά, το μήλο, την μπανάνα, το βουτυρόγαλα και το φυστικοβούτυρο.
  5. Ενώστε τα στέρεα υλικά μαζί με τα υγρά και ανακατέψτε καλά.
  6. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
  7. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175ο C για 14΄.
  8. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.

 

Σάλτσα μούρων και κονιάκ

Υλικά για 1 φλιτζάνι σάλτσας

  • 250γρ. κατεψυγμένα μούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), Green Grocer’s
  • 1/2 κ.σ. μέλι, γλυκάνθη
  • ¼-1/2 φλιτζ. χυμό μήλου, Vitafit
  • 1 κ.σ. μπράντυ, Majestät

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
  2. Σουρώστε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
  3. Σερβίρετε με τα μάφινς
TOP