Υλικά για 10-12 μικρά cupcakes ή 30-34 μίνι cupcakes
Για τα μάφινς
- ¾ φλιτζ. (100γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- ¼ φλιτζ. (35 γρ.) κακάο, Belbake
- ¼ κ.σ (2 γρ.) μαγειρική σόδα
- ¼ κ.σ (2 γρ.) baking powder
- ¼ κ.γ. (2 γρ.) αλάτι, Κυπάρι
- 1 μεσαίο (50 γρ.) αυγό
- 1 μέτριο μήλο (150 γρ.), τριμμένο
- 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη
- ¾ φλιτζ. (150γρ.) βουτυρόγαλα (150 γρ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού)
- 1 κ.σ (20 γρ.) φυστικοβούτυρο, MCENNEDY
- Θα χρειαστείτε επίσης φόρμες για ατομικά κέικς και χάρτινες θήκες για κάθε μάφιν.
Μέθοδος παρασκευής
Για τα cupcakes
- Τοποθετείστε 10-12 χάρτινες θήκες (ή 30 για τα μίνι) στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο.
- Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα στέρεα υλικά με ένα σύρμα (ζάχαρη, μαγειρική σόδα, baking powder και αλάτι).
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά, το μήλο, την μπανάνα, το βουτυρόγαλα και το φυστικοβούτυρο.
- Ενώστε τα στέρεα υλικά μαζί με τα υγρά και ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175ο C για 14΄.
- Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
Σάλτσα μούρων και κονιάκ
Υλικά για 1 φλιτζάνι σάλτσας
- 250γρ. κατεψυγμένα μούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), Green Grocer’s
- 1/2 κ.σ. μέλι, γλυκάνθη
- ¼-1/2 φλιτζ. χυμό μήλου, Vitafit
- 1 κ.σ. μπράντυ, Majestät
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
- Σουρώστε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
- Σερβίρετε με τα μάφινς