Υλικά για 18 κομμάτια των 50 γραμμαρίων

 

  • 175γρ βούτυρο, Milbona
  • 175γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό (60 γρ)
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 150γρ. Βραζιλιάνικο φιστίκι ανάλατο, αλεσμένο, Alesto
  • 1 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, J.D.Gross

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
  2. Αλέστε το φιστίκι και ψιλοκόψτε τη σοκολάτα.
  3. Κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με τον αναδευτήρα (Κ) στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
  4. Στη συνεχεία προσθέστε τα αυγά και κτυπήστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  5. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, το φιστίκι, το μπράντι, το αλάτι, τη σόδα και το ξύσμα πορτοκάλι.
  6. Συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  7. Τελευταία προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  8. Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε το σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεταξύ τους αρκετή απόσταση γιατί κατά το ψήσιμο τους θα απλώσουν.
  9. Ψήστε για 10-12 λεπτά.
X