Σοκολατένια “Cinnamon Rolls” με σοκολάτα γάλακτος, μασκαρπόνε και πραλίνα φουντουκιού

Υλικα για 12 τεμάχια

Για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • 1 φακελάκι μαγιά, Belbake
  • 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100γρ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 200ml νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ

 

Για τη γέμιση:

  • 250γρ τυρί μασκαρπόνε, Lovilio
  • 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη, Fin Carré

 

Για τη γαρνιτούρα:

  • Πραλίνα φουντουκιού, Mister Choc

Μέθοδος παρασκευής

 Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέσετε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και βούτυρο.
  2. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
  3. Ακολούθως, προσθέστε το νερό και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Βγάλτε την από το μίξερ, δουλέψτε την με το χέρι και κάντε την μπάλα.
  5. Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ με φυτικό λάδι και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το σε ζεστό μέρος για 1 με 1 ½  ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί).

 

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μασκαρπόνε , τη ζάχαρη και τη κανέλα.
  2. Χοντροκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.

 

Για τα cinnamon roll:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με λαδόχαρτο και λαδώστε το γύρο – γύρο.
  2. Πάρτε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και κόψτε την σε δύο κομμάτια. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο 30 επί 40 εκατοστών.
  3. Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώστε επάνω τη γέμιση και στα δύο ορθογώνια. Πασπαλίστε με τη σοκολάτα.
  4. Τυλίξτε τη ζύμη από την πλευρά των 40 εκατοστών σχηματίζοντας έτσι δύο στενόμακρα ρολά.
  5. Με ένα λεπτό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη στη μέση.
  6. Ακολούθως κόψτε το κάθε ρολό σε τρία (3) ίσα κομμάτια. Επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη ζύμη. Συνολικά θα έχετε δώδεκα κομμάτια.
  7. Τοποθετήστε τα δώδεκα cinnamon rolls κυκλικά στο ταψάκι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Αφήστε τα cinnamon rolls να ξεκουραστούν για ακόμα 15 λεπτά.
  8. Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 25’ με 30’ ή ανάλογα με το φούρνο σας.

Βγάλτε τα από το φούρνο και αφού κρυώσουν γαρνίρετε με την πραλίνα φουντουκιού

TOP