Σοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.γ. Ξύσμα λεμόνι
  • 200γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.τ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 60 γρ. μηλόξυδο
  • 350γρ. ζωμός λαχανικών
  • 100γρ. μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε ροδέλες και αλατοπιπερόνουμε.
  2. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Αν δεν τα χωράει η κατσαρόλα το κάνουμε σε 2 δώσεις στο ίδιο λάδι.
  4. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι μόλις ροδίσουν. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό.
  5. Ρίχνουμε το ξίδι, το κρασί, το ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμόνι. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση.
  6. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τη μουστάρδα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  9. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει.
  11. Σερβίρουμε με λίγη ρόκα που την έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Στολίζουμε με λίγη καρέ ντομάτα.

Υποσημείωση:

Με 2 κιλά χοιρινό φιλέτο γεμίζει ένα ρεσό δηλαδή για 12 άτομα περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι σπυρωτό ή με πουρέ πατάτας.

TOP