Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.γ. Ξύσμα λεμόνι
- 200γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 5 κ.τ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 60 γρ. μηλόξυδο
- 350γρ. ζωμός λαχανικών
- 100γρ. μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το φιλέτο σε ροδέλες και αλατοπιπερόνουμε.
- Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Αν δεν τα χωράει η κατσαρόλα το κάνουμε σε 2 δώσεις στο ίδιο λάδι.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι μόλις ροδίσουν. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το ξίδι, το κρασί, το ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμόνι. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση.
- Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει.
- Σερβίρουμε με λίγη ρόκα που την έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Στολίζουμε με λίγη καρέ ντομάτα.
Υποσημείωση:
Με 2 κιλά χοιρινό φιλέτο γεμίζει ένα ρεσό δηλαδή για 12 άτομα περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι σπυρωτό ή με πουρέ πατάτας.