Σούπα με “dumplings” (κινέζικα ραβιόλια) σε φρέσκο ζωμό γαρίδας

Υλικά για 15 τεμάχια

 

Για τη ζύμη (225γρ.):

  • 1 φλιτζ. αλεύρι Belbake (150γρ.) για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 75γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. (5γρ.) φυτικό λάδι, Vita dor
  • ¼  κ.γ. αλάτι Ιμαλάιων, Deluxe

 

Για τη γέμιση:

  • 500γρ.γαρίδες Ocean Sea, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (κρατήστε το κέλυφος για το ζωμό)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 εκ. κομμάτιρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο, Kania
  • 1 κ.σ.ψιλοκομμένοφρέσκο κρεμμυδάκι(άσπρο μέρος μόνο)
  • 1 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • πρέζαζάχαρη, Belbake

 

Για το ζωμό γαρίδας:

  • κέλυφος και ουρά από 500γρ. γαρίδες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 μικρό καρότο σε φέτες
  • 1 στέλεχος σέλινο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για ψάρι, Deluxe
  • 6 κοτσάνια μαϊντανό
  • 5 εκ. φλούδα λεμόνι
  • 1 εκ. κομμάτιρίζα τζίντζερ
  • 1 λίτρο κρύο νερό

 

Για το τελείωμα:

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος μόνο)
  • 4 κ.γ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε φέτες

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Σιγά σιγά ρίξτε το ζεστό νερό, ανακατεύοντας αρχικά με ένα πιρούνι. Προσθέστε και το λάδι και σχηματίστε μια ζύμη μαλακή και χωρίς να κολλάει στα χέρια.
  2. Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια μπάλα. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
  3. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  4. Για να κάνουμε τις πίτες των dumplings: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μικρά κομματάκια (15γρ.). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 13 εκ. (να χωράει στην παλάμη μας).
  5. Βάζετε 40γρ. γέμιση στη μέση, αλείβετε με λίγο νερό στην άκρη και κλείνετε τη ζύμη, σχηματίζοντας πουγκιά. Ακολούθως διπλώστε, τσιμπώντας τη ζύμη γύρω γύρω. Τοποθετήστε τα πουγκιά επάνω σε αλευρωμένο δίσκο, σκεπασμένα με μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσετε και τον ζωμό.
  6. Ετοιμάστε τον ζωμό: Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέστε μέσα τα κελύφη γαρίδας, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το σκόρδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, τα κοτσάνια μαϊντανό, τη φλούδα λεμόνι, το τζίντζερ και το 1 λίτρο κρύο νερό.
  7. Κοχλάστε το νερό και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Ψήστε για μισή περίπου ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα τον ζωμό (αφαιρέστε τον αφρό που δημιουργείται από πάνω).
  8. Αφού τελειώσει ο ζωμός, περάστε τον από ένα κόσκινο έχοντας έτσι ένα αρωματικό υγρό έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε για τη σούπα. Βάλτε τον ζωμό πίσω στην κατσαρόλα.

 

Για το τελείωμα της σούπας:

  1. Αφού ετοιμάσετε τον ζωμό προσθέστε τα πουγκιά μέσα για να ψηθούν.
  2. Αφήστε ναβράσουν για 3-5 λεπτά.
  3. Σερβίρετε σε μπολ σούπας γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένοφρέσκο κρεμμυδάκι(πράσινο μέρος μόνο), σάλτσα σόγιας, καυτερή πιπεριά και σταγόνες σησαμέλαιο.
TOP