Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 2 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους, Αγροικία
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ντοματόπαστα, NOSTIA
- ¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
- 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό, KANIA
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- ½ φλιτζ. λάχανο (κραμπί) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ½ φλιτζ. (50γρ.) κοφτό μακαρονάκι, COMBINO
- 1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε φέτες
- 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 τενεκεδάκι ντομάτες ψιλοκομμένες, NOSTIA
- 1 τενεκεδάκι ή μισό φλιτζ. ψημένα φασόλια, καλά στραγγισμένα, Cambo Largo
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, KANIA
Για το σερβίρισμα/ γαρνιτούρα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, για γαρνιτούρα
- Τριμμένη παρμεζάνα, Lovilio
- 1 φρεσκοψημένη μπαγκέτα, Jean Pierre
Μέθοδος παρασκευής
- Προετοιμάστε τα υλικά και τα λαχανικά όπως αναγράφονται πιο πάνω και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον.
- Αφού βγάλει τα αρώματά του, προσθέστε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Αφού μαράνει και καραμελώσουν ελαφρά προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέστε και την ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας το ζεστό νερό ή ζωμό, τη δάφνη και το ξύσμα λεμόνι.
- Κοχλάστε το υγρό και προσθέστε μέσα το λάχανο, το κοφτό μακαρονάκι, τις πατάτες και το καρότο.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και λίγο πριν ψηθεί το ζυμαρικό και οι πατάτες, προσθέστε μέσα το κολοκυθάκι, τις ντομάτες (φρέσκια και τενεκεδάκι), τα φασόλια και το πιπέρι.
- Σκεπάστε και βράστε μέχρι να ψηθούν εντελώς οι πατάτες και τα ζυμαρικά.
- Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο ζεστό νερό (ανάλογα πώς θέλετε τη σούπα σας).
- Αφαιρέστε τη δάφνη και σερβίρετε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, τυρί παρμεζάνα και ψωμί μπαγκέτα.