Σούπα Μινεστρόνε

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους, Αγροικία
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ντοματόπαστα, NOSTIA
  • ¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό, KANIA
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ½ φλιτζ. λάχανο (κραμπί) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζ. (50γρ.) κοφτό μακαρονάκι, COMBINO
  • 1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε φέτες
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 τενεκεδάκι ντομάτες ψιλοκομμένες, NOSTIA
  • 1 τενεκεδάκι ή μισό φλιτζ. ψημένα φασόλια, καλά στραγγισμένα, Cambo Largo
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, KANIA

 

Για το σερβίρισμα/ γαρνιτούρα

  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, για γαρνιτούρα
  • Τριμμένη παρμεζάνα, Lovilio
  • 1 φρεσκοψημένη μπαγκέτα, Jean Pierre

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προετοιμάστε τα υλικά και τα λαχανικά όπως αναγράφονται πιο πάνω και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον.
  3. Αφού βγάλει τα αρώματά του, προσθέστε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι.
  4. Αφού μαράνει και καραμελώσουν ελαφρά προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  5. Ακολούθως προσθέστε και την ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  6. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  7. Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας το ζεστό νερό ή ζωμό, τη δάφνη και το ξύσμα λεμόνι.
  8. Κοχλάστε το υγρό και προσθέστε μέσα το λάχανο, το κοφτό μακαρονάκι, τις πατάτες και το καρότο.
  9. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και λίγο πριν ψηθεί το ζυμαρικό και οι πατάτες, προσθέστε μέσα το κολοκυθάκι, τις ντομάτες (φρέσκια και τενεκεδάκι), τα φασόλια και το πιπέρι.
  10. Σκεπάστε και βράστε μέχρι να ψηθούν εντελώς οι πατάτες και τα ζυμαρικά.
  11. Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο ζεστό νερό (ανάλογα πώς θέλετε τη σούπα σας).
  12. Αφαιρέστε τη δάφνη και σερβίρετε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, τυρί παρμεζάνα και ψωμί μπαγκέτα.

 

TOP