Σπανακοφετοπιτάκια από σφολιάτα

Υλικά για 12 τεμάχια

  • 1 φύλλο (1/2 συσκευασία) σφολιάτα, KARDIS

 

Για τη γέμιση

  • 100γρ. φέτα, ΓΑΛΠΟ
  • 300γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, GREEN GROCERS
  • ½ αυγό χτυπημένο (το άλλο μισό θα μπει για το άλειμμα)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο στα τρία
  • ½ κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • ½ αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Στραγγίστε καλά το σπανάκι.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε επεξεργαστή τροφίμων. Αρχίστε με τη φέτα, το σπανάκι, το αυγό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμόνι, και το πιπέρι. Αφού πολτοποιήσετε τα υλικά, τοποθετήστε τη γέμιση σε ένα μπολ.
  3. Τοποθετήστε τη διπλωμένη ζύμη επάνω σε ένα πάγκο εργασίας. Ξεδιπλώστε τη ζύμη της σφολιάτας και κρατήστε το πλαστικό περιτύλιγμα από κάτω.
  4. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, χωρίστε το φύλλο σφολιάτας σε 12 τετράγωνα.
  5. Στο κάθε τετράγωνο φύλλο σφολιάτας χαράξτε ένα μικρότερο τετράγωνο αφήνοντας ένα δάκτυλο από την περίμετρο του τετραγώνου. Σημαντικό είναι να μην κοπεί εντελώς αλλά να αφήσετε δεξιά και αριστερά 2 σημεία να μείνουν άκοπα (ένα δάκτυλο).
  6. Τοποθετήστε στο κέντρο μια κουταλιά από το μείγμα.
  7. Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης φέρνοντας τις δύο από τις τέσσερις άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν.
  8. Επαναλάβετε το ίδιο με τις δύο άκρες κάνοντας έτσι ένα σταυρό.
  9. Τοποθετήστε τις σφολιάτες σε ταψί με λαδόχαρτο αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τη ζύμη με το αυγό και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  11. Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

 

TOP