Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 2 κ.σ.  Βούτυρο, Milbona
  • 2 φλιτζ. Ρύζι μπασμάτι ή Jasmine, Golden Sun
  • 2 κ.σ.  Kουκουνάρι, Alesto
  • 4 φλιτζ. Zεστό ζωμό λαχανικών, Cusina, ή ζεστό νερό
  • 1 συσκευσία (0,1γρ.) κρόκο Κοζάνης
    (σαφράν) κοπανισμένο, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Αλάτι (προαιρετικά), ΚΥΠΑΡΙ


 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Ξεπλύντε καλά το ρύζι με κρύο νερό.
  2. Ρίξτε το σε σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίσει επάνω σε μια λεκάνη.
  3. Παράλληλα κοπανάτε το σαφράν σε ένα γουδί μέχρι να γίνει σκόνη, ή το τρίβετε με τα δάκτυλα.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι βράζετε 3 κ.σ. νερό. Προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε για 5 λεπτά, εκτός φωτιάς, να απελευθερώσει το χρώμα του.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
  6. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό, και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σαφράν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  7. Τοποθετείστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη με καπάκι και αφήστε τη για 10 λεπτά (ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός).
  8. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε τη με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
X