Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με μαυροκέρασο και πατάτες με μπρόκολο ογκρατέν

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 50γρ.βούτυρο, Milbona
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 500γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζ (100ml) γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. ξύδι βάλσαμο με μήλο, Deluxe
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • ¼ φλιτζ (100ml) νερό
  • 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο, Deluxe
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • 50 γρ.βούτυρο, Milbona

Για τις πατάτες

  • 2 πακέτα πατάτες ογκρατέν με σάλτσα ανθόγαλα και μπρόκολο, DELUXE (ψήστε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρετε)

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι. Αλατίστε και τσιγαρίστε ελαφρά.
  2. Προσθέστε το λάχανο, το ξύδι, το κρασί και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε το νερό τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις σταφίδες και σκεπάστε με ένα καπάκι χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
  4. Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη μαρμελάδα. Ανακατέψτε και αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Για το τελείωμα του πιάτου, προσθέστε βούτυρο και μπαχαρικά.
X