Αγαπημένο πιάτο από τις Γαλλικές Άλπεις. Φτιάχνεται από λιωμένο τυρί, μπέικον, πατάτα και λευκό κρασί και σερβίρεται ζεστό και ρευστό σε πυρίμαχο σκεύος.

 

Υλικά για3-4άτομα

  • 2 μεγάλες πατάτες (500γρ.), με το φύλλο
  • 1 κ.σ ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 100γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους, Αγροικία
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί, CIMAROSA
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι Kania
  • 250γρ. μαλακό τριμμένο τυρί που λιώνει στο φούρνο, Lovilio

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Προθερμαίνετετο φούρνο στους175°C και βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Τοποθετήστετις πατάτεςστην κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Προσθέστε αλάτι και αφήστε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20’, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Στραγγίστε τις πατάτες και κρυώστε τις ελαφρά κάτω από κρύο νερό. Ακολούθως ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και τσιγαρίστε τοκρεμμύδι. Μαγειρέψτε σεμέτριαφωτιάμέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια, προσθέστε τομπέικον.
  5. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  6. Προσθέστε το κρασί και τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε.
  7. Αφαιρέστε τις πατάτεςαπό τη φωτιάκαι τοποθετήστετις μισέςαπό αυτέςστοπυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τη μισή ποσότητα από το τυρί πάνωστις πατάτες. Καλύψτε το μετο άλλο μισότου μείγματοςτης πατάτας. Τέλος, πασπαλίστε το υπόλοιποτυρί.
  8. Ψήστεστοφούρνογια 20 λεπτά, ήμέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.
X