Ταϊβανέζικα κέικ με κολοκύθι

Υλικά για 9 μικρά κέικ

 

Γέμιση

  • 1 ½  φλιτζ. τριμμένο κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη (μόνο φλούδα, χωρίς τα σπόρια)
  • ¼ φλιτζ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

Ζύμη

  • 110gr. βούτυρο ανάλατο, μαλακό, Milbona
  • Μια πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 15ml (1 ½ κ.σ.) γάλα, Milbona
  • 1 μικρό αυγό
  • 1 ½  φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote

 

Εξοπλισμός

  • 9 κουπάτ/ φόρμες κοπής για μπισκότα (με διάμετρο 6-7cm.)

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά της γέμισης –χωρίς υγρά- και ανακατέψτε καλά.
  2. Βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κολοκυθάκι να έχει ψηθεί ελαφρά.
  3. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα κάδο του μίξερ τοποθετείστε το βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη.
  2. Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  3. Προσθέστε στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το αυγό.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε προσεκτικά το αλεύρι. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να πετύχετε ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Τοποθετείστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε 3 ίσα μέρη.
  6. Πάρτε κάθε κομμάτι ζύμης και ξαναχωρίστε το σε ακόμα 3 ίσα μέρη (συνολικά θα έχετε 9 κομμάτια ζύμης).
  7. Με την παλάμη σας ανοίξτε την κάθε ζύμη σε μια μικρή πίτα.
  8. Τοποθετείστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση πάνω στην πίτα, και κλείστε τη γέμιση στην πίτα σχηματίζοντας μια μεγαλύτερη μπάλα.
  9. Επαναλάβετε το ίδιο και για τις υπόλοιπες πίτες, μέχρι να έχετε 9 μεγάλες μπάλες.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165℃.
  11. Στρώστε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και τοποθετείστε εκεί, 9 λαδωμένα κουπάτ.
  12. Βάλτε μέσα τις μπάλες και πιέζοντάς τις ελαφρά προς τα κάτω.
  13. Ψήστε τα κέικ για 12 λεπτά.
  14. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίστε προσεκτικά τα κέικ.
  15. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά.
  16. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.

 

TOP