Ταϊλανδέζικα κεφτεδάκια με ρέλις αγγουράκι και γλυκιά σάλτσα τσίλι

Υλικά για κεφτεδάκια ψαριού

  • 450γρ. λευκό ψάρι, Trawlic, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 αυγό, ελαφρώς κτυπημένο
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 κ.γ. κάρυ, Kania
  • 100γρ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα, Green Grocer’s
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. λάδι, Vita d’or

Μέθοδος παρασκευής για τα κεφτεδάκια ψαριού:

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ψάρι και πολτοποιείστε το μέχρι να επιτύχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Βάλτε το μείγμα του ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  3. Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε κεφτεδάκια σαν μικρές πίτες. Το κάθε κεφτεδάκι είναι 2 περίπου κουταλιές της σούπας μείγματος.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλτε λάδι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, ελαφρά, από τις δύο πλευρές.
  5. Τοποθετήστε τα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα σερβίρετε.

 

Υλικά για το ρέλις αγγουράκι

  • 1 φλιτζ. ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, Belbake
  • 2 αγγουράκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένα φιστίκια, Alesto
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίτζερ
  • ½  κ.γ. ξύσμα λεμόνι

Μέθοδος παρασκευής για το ρέλις:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
  2. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  3. Αφήστε να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα περίπου. Ακολούθως βάλτε τα σε μπολ σερβιρίσματος.

 

Υλικά για τη σάλτσα τσίλι

  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι, με τα σπόρια
  • 3 μεγάλες καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ολόκληρες
  • ¼  φλιτζ. (60ml) λευκό ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. (200γρ) κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα τσίλι:

  1. Ψιλοκόψτε πιπεριά τσίλι (μαζί με τα σπόρια της) – 1 κ.γ.
  2. Ανοίξτε τα υπόλοιπα καυτερά τσίλι στα δυο και αφαιρέστε τους σπόρους.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι αφήστε τονερό ναπάρει μια βράση και βγάλτε το από τη φωτιά.
  4. Ρίξτε τις πιπεριές στο καυτό νερό για 15λεπτά περίπου (να μην βράσουν). Βγάλτε τις από το ζεστό νερό και ψιλοκόψτε.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά τσίλι, το λευκό ξίδι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτι και σιγοβράστε τα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

 

TOP