Υλικά
Για την τεμπούρα
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 100γρ καλαμποκάλευρο, Rivercote
- 450γρ παγωμένο νερό
- 1 κιλό λαχανικά (μανιτάρια πορτομπέλο, κολοκυθάκια, κόκκινες πιπεριές) κομμένα σε λεπτές φέτες
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
Γλυκόξινη σάλτσα
- 1/2 κιλό ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ), Nostia
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 125γρ δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, Alesto
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 50ml ξύδι, Pason
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
Για το μέλωμα της σάλτσας
- 200γρ καστανή ζάχαρη, Belbake
- 50ml ξίδι, Pason
Μέθοδος παρασκεύης:
- Τοποθετήστε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο σε μπολ.
- Aνακατέψτε και προσθέστε το παγωμένο νερό, μέχρι να επιτύχετε ένα ρευστό χυλό.
- Kόψτε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
- Ζεστένετε το λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι.
- Όταν το λάδι φτάσει τους 190°C, βουτήξτε τα λαχανικά στην τεμπούρα, τινάξτε τα ελαφρά και βάλτε τα στο τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τοποθετείστε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως με τη συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.
Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από τα υλικά για το μέλωμα.
- Βράστε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Ακολούθως προσθέστε τα υλικά για το μέλωμα και συνεχίστε το βράσιμο για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.