Τηγανητό ρύζι με αυγό

  Σημείωση: Το ρύζι θα πρέπει να παγώσει μια μέρα πριν ώστε να βγει σπυρωτό και να έχετε καλύτερο αποτελέσμα.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 2 αυγά
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε 8 σφήνες (wedges)
  • 250γρ μικρές γαρίδες, La Caldera
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia
  • 1 1/3 φλιτζ. (200γρ) λευκό μακρύκοκκο ρύζι μπασμάτι, ψημένο και καλά κρυωμένο, Golden Sun
  • ½ φλιτ. (80γρ) κατεψυγμένα μπιζέλια, Vegeterra
  • 2 κ.σ. σάλτσα τεριάκι, Vitasia

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα 2 αυγά μαζί με το αλατοπίπερο.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα γοκ ή απλό τηγάνι μέχρι αυτό να καπνίσει ελαφρά. Ρίξτε το αυγό και μαγειρέψτε για λίγο ανακατεύοντας. Βγάλτε το αυγό στην άκρη σ’ ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε μέχρι να καπνίσει ελαφρά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Ακολούθως, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για ακόμη δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και το μπιζέλι και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Τέλος, προσθέστε το ψημένο αυγό και τη σάλτσα τεριάκι.

 

TOP