Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας, Kardis
- 100γρ λιωμένη μαργαρίνη ή φυτικό λάδι, Vita D’or
- 100γρ σουσάμι
Για τη γέμιση
- Φυτικό λάδι για σοτάρισμα, Vita D’or
- 2 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 μέτριo κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 100γρ μανιτάρια σε φέτες
- ½ κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ κ.σ. κανέλα, Kania
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι, Alesto
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Μαύρο πιπέρι, Kania
Για την σάλτσα
- 2 φλιτζάνια χυμό ανανά, Vitafit
- 2/3 φλιτζανιού νερό
- 6 κ.σ. ξίδι, Pason
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
- 6 κ.σ. καλαμποκάλευρο, Rivercote
Μέθοδος παρασκευής για τα μπουρέκια
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και όταν μαλακώσει προσθέτετε το τζίντζερ.
3. Προσθέστε διαδοχικά τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
4. Αφού σοταριστούν καλά, προσθέστε το κινέζικο λάχανο μαζί με το καρότο και ανακατέψτε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
5.Βγάλτε τα λαχανικά από τη φωτιά και βάλτε τα σε ένα τρυπητό σκεύος, στραγγίζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό υγρό. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά στεγνή, αλλιώς θα βραχεί το φύλλο.
6. Προσθέστε στη γέμιση, κανέλα και αλατοπίπερο.
7. Ανοίξτε το φύλλο και κόψτε το στα τέσσερα.
8. Αλείψτε το με λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη και βάλτε κατά μήκος του κάθε φύλλου λίγη γέμιση.
9. Ρολάρετε σε πολύ λεπτά ρολά σαν μακριά τσιγάρα.
10. Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείψτε τα ξανά με μαργαρίνη ή λάδι και πασπαλίστε με σουσάμι.
11. Ψήνονται σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για περίπου 25′, μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
12. Σερβίρονται με τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα.