Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις πατάτες
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες καλά πλυμένες και καθαρισμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σφήνες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 2 κ.σ. λευκό κρασί, Cimarosa
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- 2 κ.γ φρέσκο έστραγκον, ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. τυρί με χαμηλά λιπαρά της επιλογής σας, Milbona
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, Baresa
Μέθοδος παρασκευής
Για τις πατάτες
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 C°. Κόψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε σφήνες (wedges).
- Τοποθετήστε τις πατάτες, κρεμμύδι , σκόρδο, ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πατάτες και τα λαχανικά επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Ψήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ανακατέψτε ξανά τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείστε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με τυρί, έστραγκον, και τις λιαστές ντομάτες.