Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις πατάτες

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες καλά πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σφήνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

Για το τελείωμα

  • 2 κ.γ φρέσκο έστραγκον, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. τυρί με χαμηλά λιπαρά της επιλογής σας, Milbona
  • 6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, Baresa

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τις πατάτες

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 C°. Κόψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε σφήνες (wedges).
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες, κρεμμύδι , σκόρδο, ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
  3. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πατάτες και τα λαχανικά επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Ψήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ανακατέψτε ξανά τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείστε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με τυρί, έστραγκον, και τις λιαστές ντομάτες.
X