Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλο, αχλάδι και φράουλα. Πατάτες με μπρόκολο ογκρατέν. Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με γλυκό κάστανο.

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 συσκευασίες προψημένη πάπια 320γρ, Glenfell
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι,Vita d’or

Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE

Για τη σάλτσα

  • 3 συσκευασίες (270γρ) σάλτσα μήλο, αχλάδι, φράουλα, Humana
  • 1 συσκευασία(100γρ) βερίκοκα ψιλοκομμένα, Alesto
  • 2 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κάστανο, Deluxe
  • 80ml ξίδι μηλίτη, Deluxe
  • 1 κ.γ. θυμάρι

 Για τις πατάτες

  • 1 πακέτo πατάτες ογκρατέν με σάλτσα ανθόγαλα και μπρόκολο, DELUXE (ψήστε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρετε)

 

Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με κάστανο

  • 50 γρ βούτυρο, MILBONA
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλάιων, Deluxe
  • 400 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών, Kania
  • 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 2-3 κ.σ. γλυκό κάστανο, Deluxe
  • 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe

Για το σερβίρισμα

  • Κρέμα βαλσάμικο με μήλο, Deluxe

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέθοδος προετοιμασίας

Για την πάπια

  1. Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσετε την πάπια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία.
  2. Αλείψτε με φυτικό λάδι και πασπαλίστε με ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι.
  3. Τοποθετήστε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.

 

Για τη σάλτσα

  1. Προσθέστε τα υλικάσε έναμικρό τηγάνι.
  2. Μαγειρέψτεσε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
  3. Σερβίρετε ζεστή.

 

 

Για το συνοδευτικό λάχανο

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώστε τον βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά με αλάτι.
  2. Προσθέστε μέσα όλα τα υλικά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με ένα καπάκι.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα, ανακατέψτε και ελέγξτε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
  4. Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά ή σουρώστε.

 

Για το στήσιμο του πιάτου

  1. Τοποθετήστε το κόκκινο λάχανο σε δύο πιάτα.
  2. Από πάνω τοποθετήστε την τραγανή πάπια.
  3. Σερβίρετε δίπλα τη σάλτσα μήλου και τις πατάτες. Γαρνίρετε με την κρέμα βαλσαμικού.

 

TOP