Υλικά για 2 άτομα
- 2 συσκευασίες προψημένη πάπια 320γρ, Glenfell
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι,Vita d’or
Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
Για τη σάλτσα
- 3 συσκευασίες (270γρ) σάλτσα μήλο, αχλάδι, φράουλα, Humana
- 1 συσκευασία(100γρ) βερίκοκα ψιλοκομμένα, Alesto
- 2 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κάστανο, Deluxe
- 80ml ξίδι μηλίτη, Deluxe
- 1 κ.γ. θυμάρι
Για τις πατάτες
- 1 πακέτo πατάτες ογκρατέν με σάλτσα ανθόγαλα και μπρόκολο, DELUXE (ψήστε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρετε)
Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με κάστανο
- 50 γρ βούτυρο, MILBONA
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλάιων, Deluxe
- 400 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών, Kania
- 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
- 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 2-3 κ.σ. γλυκό κάστανο, Deluxe
- 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
Για το σερβίρισμα
- Κρέμα βαλσάμικο με μήλο, Deluxe
Μέθοδος προετοιμασίας
Για την πάπια
- Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσετε την πάπια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία.
- Αλείψτε με φυτικό λάδι και πασπαλίστε με ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι.
- Τοποθετήστε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.
Για τη σάλτσα
- Προσθέστε τα υλικάσε έναμικρό τηγάνι.
- Μαγειρέψτεσε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
- Σερβίρετε ζεστή.
Για το συνοδευτικό λάχανο
- Σε μια κατσαρόλα λιώστε τον βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά με αλάτι.
- Προσθέστε μέσα όλα τα υλικά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με ένα καπάκι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα, ανακατέψτε και ελέγξτε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
- Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά ή σουρώστε.
Για το στήσιμο του πιάτου
- Τοποθετήστε το κόκκινο λάχανο σε δύο πιάτα.
- Από πάνω τοποθετήστε την τραγανή πάπια.
- Σερβίρετε δίπλα τη σάλτσα μήλου και τις πατάτες. Γαρνίρετε με την κρέμα βαλσαμικού.