Τραγανοί κώνοι από κανταΐφι και γέμιση παγωτού βανίλια

Υλικά για 10 κώνους (μήκους 12 εκατοστών):

  • 250γρ κανταΐφι, Καρδίς (25γρ. για τον κάθε κώνο)
  • 150γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • Ανοξείδωτα καλούπια σε σχήμα κώνου ή αλουμινόχαρτο τυλιγμένο σε μικρούς κώνους

Για το σιρόπι:

  • 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 3 λεπτά μόνο. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

 

Για τους κώνους

  1. Σχηματίστε τους κώνους με τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
  2. Πάρτε το κανταΐφι και χωρίστε το σε 10 λωρίδες. Αλείψτε τις λωρίδες με το λιωμένο βούτυρο. Πάρτε μια μια τις λωρίδες και τυλίξτε τις στα λαδωμένα καλούπια ή αλουμινόχαρτο.
  3. Βάλτε τους κώνους επάνω σε στρωμένο χαρτί με λαδόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° για 30-35 λεπτά.
  4. Βγάλτε τους κώνους από το φούρνο και με ένα κουταλάκι περιχύστε τους με το κρύο σιρόπι.
  5. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα καλούπια.
  6. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τους κώνους με το παγωτό.
  7. Πασπαλίστε το παγωτό με τριμμένο χαλεπιανό και τα ροδοπέταλα πριν το σερβίρισμα.
TOP