Υλικά για 10 κώνους (μήκους 12 εκατοστών):
- 250γρ κανταΐφι, Καρδίς (25γρ. για τον κάθε κώνο)
- 150γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο, Milbona
- Ανοξείδωτα καλούπια σε σχήμα κώνου ή αλουμινόχαρτο τυλιγμένο σε μικρούς κώνους
Για το σιρόπι:
- 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100γρ. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
Μέθοδος παρασκευής
Για το σιρόπι
- Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 3 λεπτά μόνο. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Για τους κώνους
- Σχηματίστε τους κώνους με τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
- Πάρτε το κανταΐφι και χωρίστε το σε 10 λωρίδες. Αλείψτε τις λωρίδες με το λιωμένο βούτυρο. Πάρτε μια μια τις λωρίδες και τυλίξτε τις στα λαδωμένα καλούπια ή αλουμινόχαρτο.
- Βάλτε τους κώνους επάνω σε στρωμένο χαρτί με λαδόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° για 30-35 λεπτά.
- Βγάλτε τους κώνους από το φούρνο και με ένα κουταλάκι περιχύστε τους με το κρύο σιρόπι.
- Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα καλούπια.
- Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τους κώνους με το παγωτό.
- Πασπαλίστε το παγωτό με τριμμένο χαλεπιανό και τα ροδοπέταλα πριν το σερβίρισμα.