Τσιπούρα με σάλτσα αγιόλι

ΥΛΙΚΑ

Για την σάλτσα αγιολί

  • πατάτες βραστές 1300γρ.
  • Γάλα 200γρ., Milbona
  • Σαφράν σκόνη 0,50γρ., Deluxe
  • παγωμένο βούτυρο σε κύβους 150γρ., Milbona
  • Αλάτι 25γρ., Κυπάρι
  • Πιπέρι κ.τ.γ., Kania
  • Κύμινο κ.τ.γ., Kania
  • Σκορδοπουρέ 45γρ.

 

 

Για την τσιπούρα

  • Bisque 60γρ.
  • Chives ψιλοκομμένο κ.τ.σ.
  • Φρέσκο θυμάρι κ.τ.σ.
  • Ελαιόλαδο 25γρ., Αρχαϊκά
  • βούτυρο παγωμένο σε κύβους 10γρ., Milbona
  • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι, Κυπάρι
  • Σκορδοπουρέ ½ κ.τ.γ.
  • Τα φιλέτα από μια ολόκληρη τσιπούρα    (400 – 500γρ.), Fresh Fish Today

 

 

Για τις πατάτες

  • Πατάτες 250γρ.

Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο ολόκληρες με τη φλούδα (καλά πλυμένες) σε αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την αγιολί, βάζουμε τις πατάτες στο thermomixer, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε στο tourbo. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα και διορθώνουμε τη γεύση.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιλέτα, ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα της τσιπούρας, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και τα γυρίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.
  4. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο.
  5. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με 80γρ. από την αγιολί.
TOP