Για την γέμιση
- Μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες
Για την κρέμα κάσιους
- 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους, Alesto
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
- 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα ρολά
- 3 μέτριες μελιτζάνες
- 6 μέτρια κολοκυθάκια
- Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Για το σερβίρισμα
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
- Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής:
Για τα μανιτάρια σοτέ
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Βγάζετε τα μανιτάρια από τη φωτιά, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε
Για την κρέμα κάσιους
- Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε τα από 8 μέχρι 24 ώρες.
- Στραγγίξτε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέθετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μίγμα.
Για τα λαζάνια
- Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα, κατά μήκος της κάθε πλευράς. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
- Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα μισή ώρα να στραγγίσουν από τα υγρά τους, σε χωριστά σουρωτήρια.
- Όταν στραγγίσουν, ξεπλένετέ τα καλά, για να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
- Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με λάδι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, μέχρι να πάρουν χρώμα (15’ περίπου). Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Επάνω σε σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι και από πάνω του μια φέτα μελιτζάνας.
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους.
- Τοποθετήστε από επάνω τους ακόμα ένα κομμάτι μανιτάρι και τυλίξτε τα.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Για την παρουσίαση
- Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
- Αφού τοποθετήσετε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, βάλτε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.