Τυλιχτά λαζάνια λαχανικών με γέμιση κρέμας κάσιους

Για την γέμιση

  • Μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες

 

Για την κρέμα κάσιους

  • 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους, Alesto
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
  • 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

 

Για τα ρολά

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό


Μέθοδος παρασκευής:

 

Για τα μανιτάρια σοτέ

  1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Βγάζετε τα μανιτάρια από τη φωτιά, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε

 

Για την κρέμα κάσιους

  1. Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε τα από 8 μέχρι 24 ώρες.
  2. Στραγγίξτε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέθετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μίγμα.

 

Για τα λαζάνια

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα, κατά μήκος της κάθε πλευράς. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
  2. Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα μισή ώρα να στραγγίσουν από τα υγρά τους, σε χωριστά σουρωτήρια.
  3. Όταν στραγγίσουν, ξεπλένετέ τα καλά, για να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
  4. Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με λάδι.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, μέχρι να πάρουν χρώμα (15’ περίπου). Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  6. Επάνω σε σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι και από πάνω του μια φέτα μελιτζάνας.
  7. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους.
  8. Τοποθετήστε από επάνω τους ακόμα ένα κομμάτι μανιτάρι και τυλίξτε τα.
  9. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και κολοκυθάκια.

 

Για την παρουσίαση

  1. Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
  2. Αφού τοποθετήσετε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, βάλτε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
TOP